Oksijen merkezi şifa dağıtıyor

Kapalı bir basınç odası içerisine alınan hastalara, yüzde yüz medikal oksijen solutarak yapılan bir tedavi yöntemi olan hiperbarik oksijen tedavisi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hiperbarik merkezinde hastalara başarıyla uygulanıyor.

Oksijen merkezi şifa dağıtıyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren Hiperbarik Ünitesi, kemik ödemleri, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve uzuv kayıplarının önüne geçilmesi gibi çok sayıda hastalık ve travmanın tedavisinde etkin kullanılıyor. Çevre illerden sevk edilen çok sayıda hasta, ünitenin verdiği hizmetten faydalanıyor. 

Birçok Hastalığın Tedavisinde Kullanılıyor

Hiperbarik oksijen tedavisinin birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını belirten Uzm. Dr. Ecem Dak Dedekargınoğlu, “Hiperbarik oksijen tedavisi, basınçlı bir odada maske ile yüz 100 oksijen solunarak yapılan bir tedavi yöntemidir. Gerek oksijenin kendi etkisi gerek yüksek basınç etkisi ile vurgun, iyileşmeyen yaralar, soba zehirlenmesi gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır.” dedi.

Depremzedeler şifa buldu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle yaklaşık 10 depremzede hastaya hizmet verdiklerini vurgulayan Uzm. Dr. Ecem Dak Dedekargınoğlu, “Hastanemizde depremden sonra ivedilikle cihaz bakımı yapılmış ve hiperbarik oksijen ünitesi hasta kabulüne başlamıştır. Acilen tedaviye alınan hastalarda tama yakın klinik iyileşme olmuştur. Ayrıca şehir dışından da hasta kabul edilmiştir.” şeklinde konuştu.
Hiperbarik Merkez’de 3 hemşire, 3 cihaz operatörü ve 1 uzman doktor ile hizmet vermeye devam etmektedir.


 

Oksijen merkezi şifa dağıtıyor
Oksijen merkezi şifa dağıtıyor